Veelgestelde vragen

Wat is coaching?

Coaching is eigenlijk heel eenvoudig: jij wilt iets veranderen in je leven. Bijvoorbeeld: meer rust, je grenzen voelen en bewaken, er durven te staan, helder communiceren of werken vanuit jouw unieke talenten. Als coach kijk ik met je mee. Ik ga naast je staan en formuleer samen met jou je doel. Jij gaat aan de slag er mee en ik begeleid je onderweg. Kortom: we staan stil bij je ontwikkeling en jij maakt je eigen keuzes. Werken aan jezelf is spannend en kan confronterend zijn. Het vraagt van jou energie en tijd. Tijd om na te denken over je eigen denken en handelen. Maar ook tijd om te lachen om je valkuilen en patronen. En lef: lef om iets anders te durven proberen.


Waneer is coaching een optie?

Coaching is voor iedereen die gelooft dat je kan leren en dat een ‘vreemde’ een frisse blik kan werpen op je vraag. Waarom lukt het mij niet? Wat maakt dat ik steeds vastloop?  Wie ben ik en wat vind ik belangrijk? Of dit nou privé is of in je professionele carrière. Voor alle vragen help ik je graag jouw antwoorden te vinden.

 

Voorbeelden van onderwerpen en vragen waarbij ik je kan helpen kan je lezen bij aanbod.


Wat moet jij er voor doen?

Het is simpel: alles wat je aandacht geeft groeit. Een coachtraject is een intensief leerproces. Des te meer jij hier ruimte voor maakt, des te groter zijn de resultaten. Wist je dat als je een gewoonte wil veranderen je dit minstens 7 keer moet oefenen voordat je een oude gewoonte inruilt voor een nieuwe kans?!

Je bent bereid aandacht, tijd en geld in jezelf te steken. Coaching vraagt concreet van jou dat je regelmatig nadenkt over waar je staat, wat er gebeurt met jou. Je neemt dus tijd om te reflecteren. Daarnaast durf je te delen en je kwetsbaar op te stellen. Dat betekent concreet dat je op tafel kan leggen wat er in je omgaat, ook al je twijfels en ‘vreemde’ gedachten. Naast praten vraagt een coachtraject ook dat je in actie komt. Je probeert nieuwe dingen.


Wat levert het op?

Een traject bij mij levert het volgende op:

 • Je hebt helderheid over waar je nu staat, waar je naar verlangt en hoe je daar kan komen.
 • Jij neemt weer de leiding. Je zit zelf achter het stuur en bepaalt wat je nodig hebt. Je laat je niet gek maken door anderen, maar maakt je eigen keuzes.
 • Je hebt inzicht in je beperkingen, overtuigingen en patronen. Je weet nu hoe je hier effectief mee kan omgaan en ze zitten je minder in de weg.

Resultaten kunnen bijvoorbeeld zijn dat je daardoor:

 • Betere prestaties levert op je werk
 • Meer balans tussen werk en privé ervaart
 • Effectiever communiceert: je doet wat je zegt en je zegt wat je bedoelt.
 • Beter ontspant
 • Weet wat je volgende stap in je loopbaan wordt

Met welke vragen kan ik terecht?

Voor alle vragen op het gebied van persoonlijke en loopbaanontwikkeling, in welke fase jij je ook bevindt, kan ik je op weg helpen. Zie hiervoor ook mijn aanbod.

 

Eigenlijk ben ik vooral goed in mensen begeleiden die zichzelf omschrijven als sociaal en mensgericht. Mensen die de wil hebben om bewust(er) te leven. Maar oordeel vooral zelf en neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.


Wordt coaching vergoed?

Coachtrajecten kunnen op verschillende manieren worden vergoed. Bijvoorbeeld:

 

 • Via de werkgever: Coaching past vaak binnen een opleidingsbudget van je werkgever. Vraag eens naar de mogelijkheden bij je manager of raadpleeg je cao. Je jaarlijkse functioneringsgesprek kan een mooie aanleiding zijn om te starten met coaching.
   
 • Fiscaal aftrekbaar: Via je belastingopgave kan je via de post studiekosten / scholingsuitgaven de kosten van een coachtraject fiscaal aftrekken. Check de website van de belastingdienst voor meer mogelijkheden. Als je ZZP-er, ondernemer of een bedrijf bent kunnen de kosten van coaching worden gedeclareerd als bedrijfskosten.
   
 • Via een arbeidsongeschiktheidsverzekering: als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, kan coaching in sommige gevallen worden vergoed. Informeer bij je verzekering naar de mogelijkheden.

Wat zijn je betalingsvoorwaarden?

 • Ik vraag je de factuur binnen 14 dagen na de factuurdatum te betalen.
   
 • Als we een coachgesprek hebben gepland kan deze tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos worden afgezegd of verplaatst. Daarna breng ik het gesprek in rekening.