Psycholoog. Coach.

"Ik ben voorstander van bewuster leven en leren. Ik geloof dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken door met lef naar zichzelf te kijken. Meer rust opzoeken en kiezen voor je eigen balans hoort daarbij voor mij. "

 
Foto: Greetje Mulder

Foto: Greetje Mulder

Als klein meisje begon het al. Een oneindige interesse voor wat er in anderen omgaat. Uit die nieuwsgierigheid ben ik psycholoog geworden. Mijn loopbaan begon in het commerciële bedrijfsleven als marktonderzoeker. Daarna heb ik jaren als projectleider gewerkt aan loopbaanoriëntatie projecten.

In 2015 heb ik een geaccrediteerde coach opleiding (NOBCO) gevolgd. De rode draad is dat ik steeds meer mijn hart ben gaan volgen. De geboorte van mijn zoon hielp mij duidelijke keuzes te maken over hoe ik omga met mijn tijd. Rust en balans werden prioriteit. Ik besloot te doen wat ik het allerleukste vind: anderen helpen de beste versie van zichzelf te worden. Lees hier hoe ik dat doe.

Ik werk voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. Ondernemen is continue mijn hart volgen. Daarom werk ik naast mijn eigen praktijk momenteel veel aan Parent Tribe: een plek waar ouders eerlijk kunnen zijn over het hele ouderschap. Op een speelse, eerlijke en open manier!

Nieuwsgierig? Ik krijg enorm energie van nieuwe ontmoetingen dus een kop koffie is altijd mogelijk!

 
 

Wie ik ben als coach volgens anderen:

Rust  |  Aandacht  |  Zonder oordeel  |  Analytisch met een twinkeling  |  Warm, maar wel scherp | Focus op jouw talent

 
 
 
Dorien weet heel snel de vinger op de juiste plek te leggen. Na iedere sessie voelde ik inderdaad dat ik een stap verder was. Er kwam meer ruimte voor mijn eigen balans. Daarnaast is ze een hele betrokken coach. Ik stond er versteld van hoe goed ze wist waar we de vorige keer waren gebleven.
— Gerdien van Tongeren (Trouwambtenaar & Directeur de Drom), Werk-Privé balans 

 
 
Het voelde gelijk goed. Dorien straalt rust, orde en warmte uit. En ze is scherp! Ik heb veel ‘Aha-momenten’ gehad. Door verschillende oefeningen werden onbewuste dingen duidelijk, bijvoorbeeld mijn ‘twee kanten’ (iemand die zekerheid wil en mijn vrijere kant die nieuwe dingen wil proberen). Ik weet nu welke waarden ik belangrijk vind in het werk en waar ik nu naartoe wil.
— Thomas (Journalist), Loopbaan

 
 
Door haar warme en oprechte persoonlijkheid voelde ik mij erg op mijn gemak. Ik kon daardoor zonder moeite mijn persoonlijke issues delen. Ze vult niet in maar liet mij zelf nadenken. Hierdoor weet ik nu wat ik kan, kan ik grenzen stellen en assertiever reageren.
— Willemijn (Starter), Loopbaan & assertiviteit
 

Ik werd door haar uitgedaagd anders te gaan denken dan ik deed. Dorien stelde scherpe vragen aan mij waardoor ik buiten mijn normale denkpatroon kon kijken. Dat leverde mij veel nieuwe inzichten op. Daarnaast hielpen de thuisopdrachten mij heel concreet aan de slag te gaan en uit te vinden waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik energie van krijg.
— Marloes (Young Professional), Loopbaan
 

 

Het was een mooie zoektocht en ik heb door het coachtraject mijn plezier weer hervonden. Dorien is gefocust, open en analytisch. De verschillende werkvormen werken goed. Het gaf inzicht in mijn proces en in de uitdagingen die nog voor mij lagen
— Ilja Beudel (Senior coördinator training & ontwikkeling), Profileren op de werkvloer